Veini- ja õllelaborid
Õiged lahendused õlle- ja veinivalmistamisel täpsete andmete põhjal

Veini- ja õlletööstus seab kõrged nõudmised tooraine ja valmistoodete kvaliteedile. Erinevate elementide sisalduse kontrollimine jookides omab olulist rolli maitse, aroomi ja värvi ühtsuse tagamisel. Täpsed ja usaldusväärsed elementide sisalduse andmed on tootmisprotsessi käigus põhjendatud otsuste tegemise aluseks.
Veini- ja õllelaborites kasutatakse Dumas’ meetodit erinevate proovide lämmastikusisalduse täpseks analüüsiks.

Veinivalmistamisel on oluliseks elemendiks säilitusainena kasutatava vääveldioksiidi (E220) kontroll. ISO 5522 (Fruits, vegetables and derived products — Determination of total sulphur dioxide content) ja OIV (International Organisation of Vine and Wine) standardid reguleerivad vääveldioksiidi lubatud taset veinis. CHNS-O elemendianalüsaatorid ja lämmastiku/valgu analüsaatorid vastavad nendele standarditele ja tagavad täpsed mõõtmised. Näiteks standardid:
ASBC Beer-31 – “Total Nitrogen by the Dumas Method”
EBC Analytica – Nitrogen by Combustion (Dumas Method)
OIV-MA-AS323-07A – “Method OIV for the determination of total nitrogen by combustion (Dumas method)”