Piimatoodete tootmine

N

Maksimaalne kasu piima töötlemisest koos hoolika kvaliteedikontrolliga

N

Piimatoodete stabiilselt kõrge kvaliteet

Молочное производство
Kaasaegsed tarbijad püüavad toiduaineid valides osta kvaliteetseid tooteid ning pööravad tähelepanu toote koostisele, selle kasulikkusele tervisele ja toote päritolule. Selle teabe allikaks on tootjad ja kaubamärgiomanikud ise.

Valk on üks piima ja piimatoodete põhikomponente, mistõttu tarbijad vaatavad toote valikul alati proteiinisisaldust.

Tootjal on aga üsna keeruline tagada vajalikku kogust valku, sest selle sisaldus võib muutuda olenevalt paljudest teguritest, nagu näiteks looma tõug, vanus, söötmine, pidamistingimused ja tootmistehnoloogia.

Seetõttu on kontroll piima ja piimatoodete valgusisalduse üle oluline tegur toote kõrge kvaliteedi ja tarbijaohutuse tagamisel. Ebapiisav valgukogus võib viidata halva kvaliteediga toorainele või vigadele tootmise tehnoloogias.

Teisest küljest võib selgelt liiga suur valgusisaldus viidata tehisvalkude ja muude lisandite lisamisele, mis võib tähendada tarbijatele potentsiaalseid terviseriske ja tootjale tarbijaühistute kaudu pretensioone.

Seetõttu on piima ja piimatoodete valgusisalduse analüüs oluline toote kõrge kvaliteedi tagamisel, tarbija tervise kaitsmisel ja toodete nõuetele vastavuse tagamisel.

Piimatööstuslaborite jaoks on olemas mitmeid rahvusvahelisi standardeid, mis kasutavad lämmastiku ja valgu analüüsiks Dumas’ meetodit. Need standardid tagavad tulemuste täpsuse ja usaldusväärsuse, mis on oluline piimatoodete kvaliteedikontrolliks.

Näiteks

5
ISO 14891:2002 (IDF 185:2002) – „Milk and milk products – Determination of nitrogen content – Routine method using combustion according to the Dumas principle“. See standard kehtib erinevat tüüpi (täispiim, rasvatu, madala rasvasisaldusega) piima, juustude, piimapulbri ja muude piimatoodete kohta.
5
Piim ja piimatooted — § 64 LFGB L 01.00-60, L02.00-24, GB 5009.5-2016.
Need standardid on piimatööstuse jaoks olulised, sest lämmastiku- ja valgusisalduse täpne mõõtmine aitab tagada toote kvaliteedi, vastavuse eeskirjadele ja protsessi optimeerimise.

Meie Dumalyzer™ N/Protein seade sobib suurepäraselt valkude määramiseks. Sellel on kõik selleks vajalikud omadused ning see võimaldab kiiresti ja täpselt analüüsida piima, koore, jogurti ja teiste piimatoodete valgusisaldust nii tahkel kui vedelal kujul. Selle seadme kasutamine suurendab piimalaborite efektiivsust ja vähendab piimatoodete analüüsimiseks kuluvat aega.

Kuna piima ja piimatoodete valgusisaldust reguleerivad eri riikide seadused erinevalt, aitab Dumalyzer™ N/Protein tootmisel järgida nõutud standardeid ja esitada objektiivseid aruandeid.

Analyzer Dumalyzer™

Soovitatavad seadmed:
• Dumalyzer™ N/Protein
Müügiosakond
Costech Microanalytical OÜ
Rahumäe tee 6a, 13415, Tallinn, Eesti
+372 607 7870
+372 58 331 294