Toiduainetööstus

N

Tooraine kiire ja korrektne töötlemine täpsete analüütiliste andmete põhjal

Пищевая промышленность
Toiduainetööstusel on sügavad ajaloolised juured ning sellel on oluline roll majanduses ja ühiskonna heaolus. Toiduainetööstus on oma ajaloo jooksul läbi teinud olulisi muutusi ning areneb jätkuvalt, kohanedes uute nõudmiste ja väljakutsetega. Selle tähtsust on raske ülehinnata, kuna see on otseselt seotud inimeste elukvaliteedi, majandusarengu ja planeedi jätkusuutliku tulevikuga.
Toiduainetööstus nõuab ranget kvaliteedikontrolli mitmel olulisel põhjusel. See on seotud tarbijaohutuse, standardite järgimise, toodete stabiilse kvaliteedi tagamise ja ettevõtte maine säilitamisega.

Kvaliteedikontroll toiduainetööstuses on kompleksne protsess, mis hõlmab kõiki tootmisetappe alates tooraine tarnimisest kuni lõpptarbimiseni, kvaliteedikontrolli protsess on selles tööstusharus ettevõtte eduka tegevuse ja jätkusuutlikkuse oluline tegur.

Dumas meetod annab täpsed ja usaldusväärsed tulemused lämmastiku- ja seega ka valgusisalduse analüüsiks toodetes, mis on oluline kvaliteedikontrolli ja normatiivide järgimise seisukohalt toiduainete tootmises. Toiduainetööstuses kasutatakse laialdaselt järgmisi standardeid:
5
ISO 16634-1:2008 – “Food products – Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content – Part 1: Oil seeds and animal feeding stuffs” See standard määrab kindlaks meetodi erinevate toiduainete üldise lämmastikusisalduse määramiseks ja toorvalgu sisalduse arvutamiseks.
5
ISO 16634-2 – “Food products – Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content – Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products”. Lämmastiku määramine ja valgu arvutamine toiduainetes.
5
AACC 46-30 – “Crude Protein – Combustion Method”. Lämmastik (kokku) terades ja teraviljatoodetes
5

AOAC ametlik meetod 990.03 – ”Protein (crude) in Animal Feed“. Valk (va piim) toiduainetes, Dumas’ meetod.

Dumalyzer™ CHNS-O elemendianalüsaatorid ja Dumalyzer™ N/Protein analüsaatorid on ideaalsed lahendused toiduainetööstusele. Need võimaldavad kiiret ja täpset lämmastiku- ja väävlisisalduse analüüsi, mis on kõrge kvaliteedi ja toiduohutuse tagamiseks ülioluline. Seadmed võimaldavad jälgida lämmastikusisaldust, et määrata täpselt valgu taset ja mõõta väävlisisaldust, et hinnata säilitusainete mõju tootele. Dumalyzer™ seadmed on usaldusväärne abiline toiduainete kvaliteedi tagamisel.

Analyzer Dumalyzer™

Soovitatavad seadmed:
• Dumalyzer™ N/Protein
• Dumalyzer™ CHNS-O
Müügiosakond
Costech Microanalytical OÜ
Rahumäe tee 6a, 13415, Tallinn, Eesti
+372 607 7870
+372 58 331 294