Veini- ja õllelaborid

N

Õiged lahendused õlle- ja veinivalmistamisel täpsete andmete põhjal

Лаборатории вина и пива
Vein ja õlu on inimkonna ajaloos ja kultuuris olulisel kohal, peegeldades pikaajalisi traditsioone ja tähtsust erinevates eluvaldkondades.

Veini- ja õlletööstus seab kõrged nõudmised tooraine ja valmistoodete kvaliteedile. Erinevate elementide sisalduse kontrollimine jookides omab olulist rolli maitse, aroomi ja värvi ühtsuse tagamisel. Täpsed ja usaldusväärsed elementide sisalduse andmed on tootmisprotsessi käigus põhjendatud otsuste tegemise aluseks.

Veini- ja õlletootmise kvaliteedikontroll nõuab regulaarset keemilise koostise analüüsi, et tagada vastavus rahvusvahelistele standarditele. Õlle valmistamisel on lämmastikusisaldus vahu tekkimisel kriitilise tähtsusega, mis mõjutab joogi maitset ja visuaalseid omadusi. Standardid, ASBC (American Society of Brewing Chemists) ja EBC (European Brewing Convention), määratlevad nõuded lämmastikusisalduse analüüsile.

Veini- ja õllelaborites kasutatakse Dumas’ meetodit erinevate proovide lämmastikusisalduse täpseks analüüsiks.

Selle meetodi tähtsust kinnitavad sellised standardid nagu OIV-MA-AS323-02A, mis kirjeldab üldlämmastiku määramise protseduuri veinides ja virdes. Seda meetodit rakendatakse rahvusvaheliste standardite raames ja see võimaldab keemilise koostise täpse analüüsi abil tagada toodete kõrge kvaliteedi.

Veinivalmistamisel on oluliseks elemendiks säilitusainena kasutatava vääveldioksiidi (E220) kontroll. ISO 5522 (Fruits, vegetables and derived products — Determination of total sulphur dioxide content) ja OIV (International Organisation of Vine and Wine) standardid reguleerivad vääveldioksiidi lubatud taset veinis. CHNS-O elemendianalüsaatorid ja lämmastiku/valgu analüsaatorid vastavad nendele standarditele ja tagavad täpsed mõõtmised. Näiteks standardid:

5

ASBC Beer-31 – “Total Nitrogen by the Dumas Method”

5

EBC Analytica – Nitrogen by Combustion (Dumas Method)

5

OIV-MA-AS323-07A – “Method OIV for the determination of total nitrogen by combustion (Dumas method)”

Meie Dumalyzer™ CHNS-O elemendianalüsaatorid ja Dumalyzer™ N/Protein analüsaatorid on tipptasemel lahendused veini- ja õlletööstusele. Need võimaldavad kiiresti ja täpselt hinnata õlle- ja veiniproovide lämmastiku-, süsiniku-, väävli-, vesiniku- ja hapnikusisaldust, võimaldades jälgida toodete kvaliteeti ja vastavust standarditele. Meie seadmetega saate tagada oma jookide stabiilse maitse, aroomi ja värvi, parandada toote ohutust ja vastata tarbijate ootustele.

Analyzer Dumalyzer™

Soovitatavad seadmed:
• Dumalyzer™ N/Protein
• Dumalyzer™ CHNS-O
Müügiosakond
Costech Microanalytical OÜ
Rahumäe tee 6a, 13415, Tallinn, Eesti
+372 607 7870
+372 58 331 294